Inkoop en contracten

Veel contracten worden op basis van eenheidsprijzen of Unit Rates begroot en afgerekend.

Het belang van een goede onderbouwing van de eenheidsprijzen is essentieel. Als duidelijk is hoe de gehanteerde eenheidsprijs is opgesteld worden discussies voorkomen.

Wij zien vaak dat er discussie ontstaat over de eenheidsprijs.

Een praktijkvoorbeeld:

Een firma had voor het vervangen van een leidingdeel een prijs per meter opgegeven. Nu bleken de geleverde buizen geen lengte van 7,5 meter maar 6 meter te zijn. Dit betekende een extra las. Maar aangezien er geen duidelijke opbouw van de eenheidsprijs beschikbaar was wilde de opdrachtgever geen extra kosten accepteren.

Dit had simpelweg voorkomen door de eenheidsprijs duidelijk te onderbouwen. Wat is wel en wat is niet opgenomen in de eenheidsprijs?

Wij maken al 20 jaar eenheidsprijzen. Voor verschillende disciplines. Met een onderbouwing.

Te gebruiken voor Estimating programma’s als Cleopatra Enterprice, Roser, Excel, DBase etc.

Wij kunnen de eenheidsprijzen eventueel ook geheel toespitsen op uw locatie en dus de loopafstand, de bewegingsruimte, de gemiddelde hoogte, de veiligheidseisen, etc verwerken en deze in een boekwerk aanbieden. Op uw locatie aanwezige aannemers krijgen dan van u dit boekwerk en hoeven enkel hun uurtarief nog op te geven. Discussies over de kosten behoren daarmee tot het verleden.

Geinteresseerd? U kunt een voorbeeld boek downloaden.

Comments are closed.